Zadržanie podozrivej bankovky, marenie výkonu úradného rozhodnutia

26.09.2005 Celý región

Zadržanie podozrivej bankovky\r\nHumenskí policajti začali dnes trestné stíhanie vo veci pre trestný čin falšovania a pozmeňovania peňazí a cenných papierov. P...
Zadržanie podozrivej bankovky
Humenskí policajti začali dnes trestné stíhanie vo veci pre trestný čin falšovania a pozmeňovania peňazí a cenných papierov. Podozrivú bankovku nominálnej hodnoty 1000, - Sk predložila dnes v pobočke jednej banky istá súkromná humenská podnikateľka z predajne ako odvod tržby.

Podnikateľka tvrdila, že uvedenú bankovku dostala za kúpu tovaru od jej neznámej osoby. Bankovku policajti zaistili a bude zaslaná do skúšobne platidiel NBS v Bratislave.

Marenie výkonu úradného rozhodnutia
Z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia bol vranovskými dopravnými policajtmi obvinený 19-ročný mladík z Banského, okr, . Vranov. Mladý muž bol kontrolovaný policajnou hliadkou na ceste medzi obcami Banské a Vechec, kde bol zastavený a policajti zistili, že jazdí osobným autom bez evidenčného čísla. Zároveň mu už od 12.októbra 2004 bol rozhodnutím okresného dopravného inšpektorátu uložený zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá.
 

Vyberte región

mark